De moment personalen behöver kunna för att känna sig trygga med instrumentet och arbeta på ett patientsäkert sätt.
Grundutbildning AKnet - Användare med läsbehörighet
Internt stroke-larm på Hallands sjukhus – hur går det till?
Utbildningen ger ökad kunskap om alkoholens påverkan på hälsan, hur frågor om alkohol kan tas upp med patienten samt hur rådgivning bör ske på bästa sätt.
Grundläggande utbildning i rengöring och desinfektion samt ett korrekt arbetssätt i desinfektionsrum. Riktar sig till dig som arbetar inom vård och omsorg i Halland. #Vårdhygien
Digitalt lärmoment inom ergonomi- och förflyttningsteknik för att förebygga besvär.
Utbildningen riktar sig till behandlande personal inom Närsjukvården Halland, både vårdgivare i egen och privat regi. Utbildningens innehåll täcker in såväl bemötande, som bedömning och säkerhetsplanering. Utbildningen är en del i implementeringen av Region Hallands rutin Suicidriskbedömning och suicidprevention – vuxna från 18 år
Nu kan även vårdpersonal som har, eller planeras få, uppdrag att genomföra strukturerade suicidriskbedömningar och säkerhetsplaneringar delta i utbildningen.
Utbildning för medicinska sekreterare och övrig hälso- och sjukvårdspersonal som är i kontakt med utländska turister och utlandssvenska för besök inom både öppenvård och heldygnsvård. Utbildningen tar upp regler och avgifter för utländska turister, utlandssvenskar samt för personer med uppehållstillstånd.
Utbildningen visar hur du bearbetar avvikelser i Platina, regionens avvikelsehanteringssystem. Den är indelad i 9 filmer om totalt 45 minuter.
Grundläggande utbildning i vårdhygien som riktar sig till dig som arbetar inom vård och omsorg i Halland.
Utbildning för observatör till följsamhetsmätningarna av basala hygienrutiner.
I den här utbildningen lär du dig hur beställer/förskriver hjälpmedel från Nya Websesam.
Utbildning med fokuserar på informationskravet som finns gentemot provgivare och patienter i den nya biobankslagen.
En digital utbildning där det visas hur man redigerar i befintliga rapporter i Business Objects Web Intelligence.
En digital introduktion till användning av Business Objects Web Intelligence i Region Halland.
Utbildningen visar ett digitaliserat flöde för de frågeformulär som skickas ut innan kontrollbesök på BVC.
En kurs för dig som arbetar med eller planerar att arbeta med avancerad medicinsk simulering.
En användarutbildning för vårdpersonalen i Region Halland i samband med införandet av Clinic24. Clinic24 är en del av Platform24.
Funktionsutbildning i Cosmic för tekniska systemförvaltare.
Möjlighet att repetera övningsuppgifter och testa funktioner i Cosmics utbildningsmiljö med utbildare på plats. Detta är ingen ytterligare utbildning utan ett övningstillfälle.
Fördjupad orientering i Cosmic med praktiska övningsuppgifter baserat på resursplanering och schemaläggning.
Utbildningen syftar till att införandestöd, enhetsstöd och andra stödfunktioner ska få möjlighet till utbildning i Cosmic för att sedan kunna använda systemet i exempelvis preproduktionsfas och tester.
OBS!
Dessa utbildningar ska godkännas av din chef före anmälan.
Utbildning i Cosmic – Region Hallands vårdinformationsstöd.
Regionkontoret informerar om tandvårdsstöden, det statliga och det regionala.
I utbildningen går vi igenom olika hjälpmedel och hjälpmedelslösningar för personer med demenssjukdom.
Genomgång av funktionaliteten för diagnosregistrering i DR16.
Utbildning i digitalisering, ett samverkansprojekt för att öka den digitala kompetensen inom vård- och omsorgssektorn.
Diplomeringsutbildningen omfattar, förutom grundutbildning, handledning på tre egna patientfall och reflektion på övriga kursdeltagares patientfall, hemtentamen och diplomeringsdag. Diplomering krävs för den som ska genomföra kvalificerat rådgivande samtal om tobak på vårdcentral eller inom annan verksamhet.
Målgrupp hälso- och sjukvårdspersonal som i sitt arbete möter personer som behöver stöd för att sluta använda tobak.
För den som arbetar med enklare rådgivning och stöd vid tobaksbruk är det möjligt att delta på enbart grundutbildningen som är de två första dagarna i denna utbildning.
Utbildning i taligenkänning med systemstödet Dragon Medical One för användare som fått licens för programmet.
För att kunna införa EPDS, som är en enkel självskattningsskala, fordras utbildning till nyblivna barnhälsovårdssjuksköterskor.
Hur kan du stödja efterlevande vid suicid? Se föreläsningar från utbildningsdagen 8 februari 2022.
Dako visar enkla och avancerade styrsätt till dator och surfplatta.
Datateket visar program och appar som kan användas med enkla styrsätt.
Dako visar enkla styrsätt till dator och surfplatta.
Delmål: SOSFS 2015:8, a2. HSLF-FS-2021:8, STa4. Utbildningen berör medicinskt etiska områden och respektfullt bemötande.
Fem filmer inom temat etik kopplat till digitalisering.
Grundutbildning i FN:s Barnkonvention som vänder sig till medarbetare och chefer inom regionens förvaltningar.
Forskningsmetodik är en forskningsförberedande utbildning. Den kan ingå i mastersexamen, ge behörighet till forskarutbildning, samt delvis ingå i forskarutbildningen.
Utbildning för att skapa fördjupad kompetens inom rullstolsanpassning. Individuell inställning och justering av aktivrullstol och körteknik i olika terräng. Skapa bättre förståelse för tillgänglighet i samhället.
Praktisk utbildning om ståhjälpmedel. Tips och trix för att ståträningen ska bli lättare, roligare och tillgänglig för fler.
FVIS, Införande av Cosmic – stöd till dig som chef/nyckelperson.
Utbildningen ger kunskap om fysisk aktivitet på recept, FaR, och hur metoden bör användas i prevention och behandling.
Utbildningen riktar sig till lokala föreståndare för brandfarlig vara, samt säkerhetssamordnare. Utbildningen ger dig en fördjupad kunskap om vad brandfarlig vara är och hur varorna ska hanteras.
I den här utbildningen går vi igenom vad som är viktigt att tänka på vid utprovning av cykel och vi visar vårt nya sortiment av cyklar.
Förskrivarutbildning eldrivna rullstolar.
Välkommen till den praktiska förskrivarutbildningen del 2 om eldrivna rullstolar. Utbildningen syftar till att förskrivaren ska få ökad kompetens om Hjälpmedelscentrums upphandlade sortiment i Region Halland, elrullstolens egenskaper och tillbehör.
Förskrivarutbildning för att få behörighet till att förskriva hjälpmedel i Halland.
Förskrivarutbildning för förskrivningsrätt av inkontinenshjälpmedel.
Digital förskrivarutbildning för madrasser och kompression.
Utbildning för att erhålla förskrivningsrätt för Region Hallands bassortiment av nutritionsprodukter.
Vårdarstyrda drivaggregat - Från dörr till dörr på säkert sätt.
Utbildningen ger kunskap kring den kontinuerliga glukosmätaren FreeStyle Libre för att möjliggöra och underlätta förskrivningen till den i den regionala rutinen bestämda patientgruppen.
Delmål: HSLF-FS 2021:8 - BT16 samt del av delmål BT3, BT9 och BT11 - Delmålen gäller endast BT. Du som AT-läkare ska gå i början på din Närsjukvårdsplacering, dryga 15 månader in i din AT. Du ska gå med din grupp, d v s den grupp du anställdes i eller av olika skäl flyttats till. Du som BT-läkare ska gå ca en månad innan din Närsjukvårdsplacering, dryga 6 månader in i din BT.
Anställd i februari 2023 - du ska gå Försäkringsmedicin 2024 - VT 2 Anställd i maj 2023 - du ska gå Försäkringsmedicin 2024 - HT 1 Anställd i augusti 2023 - du ska gå Försäkringsmedicin 2024 - HT 2 Anställd i november 2023 - du ska gå Försäkringsmedicin 2025 - VT 1 Anställd i februari 2024 - du ska gå Försäkringsmedicin 2025 - VT 2 Anställd i maj 2024 - du ska gå Försäkringsmedicin 2025 - HT 1 Anställd i augusti 2024 - du ska gå Försäkringsmedicin 2025 - HT 2 Anställd i november 2024 - du ska gå Försäkringsmedicin 2+26 - VT 0
BT-start i mars 2024 - du ska gå Försäkringsmedicin 2024 - HT 1 BT-start i september 2024 - du ska gå Försäkringsmedicin 2025 - VT 1 BT-start i mars 2025 - du ska gå Försäkringsmedicin 2025 - HT 1 BT-start i september 2025 - du ska gå Försäkringsmedicin 2026 -VT 1
Fördjupad utbildning i försäkringsmedicin för läkare med funktionen Läkare med fördjupad kunskap i försäkringsmedicin. Utbildningen består av tre delar; självstudier, seminarium med falldiskussioner samt auskultation på Försäkringskassan. Slutförda självstudier krävs för deltagande vid seminariet.
Delmål: SOSFS 2015:8 - b4 / HSLF-FS 2021:8 - STb3 Kursen är obligatorisk för dig som gör din ST inom Allmänmedicin och Psykiatri. Du som är ST inom andra specialiteter med behov av eller intresse för fördjupad försäkringsmedicinsk kunskap är också varmt välkommen.
Kursen är delvis en repetition av Försäkringsmedicin för AT- och BT-läkare, men också en fördjupning kring de svårare aspekterna av försäkringsmedicin såsom aktivt förhållningssätt, att stå för sin medicinska bedömning, gränssättning, allianskonflikt och förhandling.
Kursen ger ST-läkaren kunskap och färdigheter för att med god kvalitet handlägga försäkringsmedicinska delar i det kliniska arbetet. Självstudier, föreläsningar, grupparbete och falldiskussioner ingår.
Delmål: SOSFS 2015:8 - b4 / HSLF-FS 2021:8 - STb3 Denna kursen är för Dig som inte arbetar så mycket med (svåra) sjukskrivningar. OBS! Denna kursen bedöms ej tillräcklig för ST inom Allmänmedicin och Psykiatri, ni ska anmäla er till den Fördjupade kursen!
Under kursen går vi översiktligt igenom försäkringsmedicinskt förhållnings- och arbetssätt samt intygsjuridik. Vi tar också upp specifika frågor gällande just deltagarnas aktuella ST-områden genom att ta in frågor i förväg. Kursen är till största del en repetition av Försäkringsmedicin för AT- och BT-läkare.
Kursen ger ST-läkaren kunskap och färdigheter för att med god kvalitet handlägga försäkringsmedicinska delar i det kliniska arbetet. Självstudier, föreläsningar och falldiskussioner ingår.
Utbildningen går igenom de regler och riktlinjer som gäller när man gör kliniska studier.
Utbildningen lär dig mer om brandskydd och ger dig generella kunskaper som du kan använda för att hjälpa till att förebygga och hantera bränder. Detta är den första av tre obligatoriska utbildningsdelar inom brandskydd.
Visning av nya sortimentet på gånghjälpmedel.
Aktuell information och utbildning för barnhälsovårdspersonal.
Grundutbildning för kataloguppdaterare och tilldelare av vårdmedarbetaruppdrag i Hallandskatalogen
Introduktion om Hallandskatalogen för dig som chef.
Utbildningen syftar till kännedom om regelverket avseende handledning med anledning av den nya ST-föreskriften HSLF-FS 2021:8. Denna anmälan gäller endast för dig som bara ska gå den 3:e dagen av Handledarutbildningen för Specialister och ST-läkare.
Utbildningen tar upp handledningens och handledarens betydelse för lärande och målstyrd kompetensutveckling i samband med ST, med utgångspunkt i regelverket för ST (2021:8).
Utbildningen avser att ge generell handledarkompetens, specifik kompetens i regelverk för AT-, BT- och ST-läkare samt genomgång av bedömningsinstrument som kan användas vid bedömning av utbildningsläkare. Kursen avslutas med upprättande av IUP för ST-läkaren.
Utbildningen avser att ge generell handledarkompetens som motsvarar mål för lärande och pedagogik i aktuella föreskrifter för att handleda och bedöma AT, BT och ST-läkare.
Delmål: HSLF-FS 2021:8 -STa6 / SOSFS 2015:8 -a1. Utbildningen avser att ge generell handledarkompetens som motsvarar mål för lärande och pedagogik i aktuella föreskrifter för ST-läkare.
Utbildningen omfattar handledning för tobaksavvänjare och ger fördjupad aktuell kunskap om tobakspreventivt arbete och tobaksavvänjningsbehandling.
Genom att synliggöra normer och se på hur vi agerar i vardagen kan vi skapa en större inkludering. Hbtqi-diplomeringen synliggör normer och ger verktyg för hur ett inkluderande förhållningssätt och bemötande kan skapas.
Utbildningen beställs av chef när denne har initierat att avdelningen ska genomföra en diplomering. Hbtqi-diplomeringen synliggör normer och ger verktyg för hur ett inkluderande förhållningssätt och bemötande kan skapas i vardagen. Vidare tar diplomeringen upp hbtqi-personers livsvillkor och hälsa.
Kursen ger ett verktyg för att erhålla och underhålla en grundkompetens om hedersrelaterat våld och förtryck. Kursen kan genomföras individuellt eller i grupp. Det finns även möjlighet till att utse en kursledare inom den egna gruppen.
Socialstyrelsens fördjupade fortbildning om hedersrelaterat våld och förtryck samt könsstympning till personal och chefer så att fler fall av hedersrelaterat våld och förtryck upptäcks och att fler personer får rätt hjälp, stöd och insatser.
HLR-rådets digitala utbildning för Hjärt-lungräddning vuxen
Utbildningen syftar till att stärka medarbetares förmåga att förebygga och hantera hotfulla situationer.
Delmål: SOSFS 2015:8, a6, och HSLF-FS 2021:8, STa1, BT3 och BT4. Utbildningen syftar till att svara upp till de kunskaps- och kompetensmål i hälso- och sjukvårdens organisation, styrning och juridik som anges i Socialstyrelsens målbeskrivning.
Vad innebär strukturerad journalföring? Vilka konsekvenser får det för patient, användare och ledning om man inte använder sökord och mallar på ett korrekt sätt?
Vad är Hälsoinformatik och varför är det viktigt? Kan vi använda informationen i en patientjournal till forskning och utveckling av framtidens vård?
Föreläsning om aktuella kostrekommendationer för den generella populationen baserat på de Nordiska näringsrekommendationerna för friska vuxna individer. Föreläsningen berör även hur psykisk ohälsa kan påverka beteende kring kosten, exempelvis måltidsmönster och livsmedelsval.
Utbildning för hälsosamtalsledare som ska utföra riktade hälsosamtal.
Hudproblem i underlivet hos patienter med urin och/eller avföringsinkontinens.
En utbildningssatsning för läkare under utbildning på informationsdriven vård. Dagen är del av en planerad utbildningsstrimma med syfte att öka kännedomen om informationsdriven vård och mer specifikt hur Region Halland arbetar med informationsdriven vård.
Nytt tillfälle planeras - troligtvis i september 2025.
Utbildningsfiler för infusionspump, B Braun Space Plus.
Utbildningen ger tips på inställningar i PC och iPad, som kan underlätta vid motoriska svårigheter.
Introduktion i förändringsledning är en digital utbildning för chefer samt stödfunktioner som i sin roll leder eller indirekt leder förändringsarbete.
Introduktionsutbildning i VAS för vårdpersonal där grundfunktioner gås igenom så att du ska komma igång med ditt arbete i VAS.
Introduktionsdag för Dig som är ny ST-läkare i Region Halland. Du som är handledare, klinikstudierektor eller studierektor i Region Halland är också välkommen. Även du som "gammal" ST-läkare är välkommen i mån av plats.
Utbildning i Första hjälpen för medarbetare i Räddningstjänst som åker på IVPA-larm inom Halland.
Klassrumsutbildning 1 dag.
Delmål: SOSFS 2015:8 - b1 / HSLF-FS 2021:8 - STb1 Denna tvådagarskurs syftar till att uppfylla målbeskrivningen för Kommunikation med patienter och närstående.
Visning av kommunikationshjälpmedel och genomgång av nyheter i sortimentet. Kanske har du frågor kring en viss brukare eller en problemställning som du vill diskutera, eller är du bara nyfiken på hur man kan anpassa tekniken till människan? Möjlighet till visning av kommunikationsprogram och samtalsapparater, prata PODD eller Snap Core First.
Datateket tipsar och visar hur man kan kontaktstyra olika föremål. För att öka delaktighet och inlärning av orsak och verkan.
Utbildningen ger en översiktlig kunskap av vad könsstympning är, hur vanligt det är och hur hälso-och sjukvården kan arbeta förebyggande för att förhindra att flickor i Sverige blir utsatta.
Operatörsutbildning på SimMan 3G Plus för dig som är ny instruktör eller för dig som vill förnya dina kunskaper.
Genomgången operatörsutbildning är en förutsättning för bokning av SimMan 3G Plus.
Ge vårdpersonal kunskap om larm och teamsamverkan vid ett akut omhändertagande i samband med hjärtstopp.
Du ska gå i början på din Närsjukvårdsplacering, ca 18 månader in i din AT-tjänst. Du ska gå med den grupp du anställdes i. Kursen ges under tre dagar, två dagar i internatform + 1 separat dag, med hemuppgift emellan. Den riktar sig till AT-läkare. Fokus är på att leda sig själv och att utveckla förmågan att samverka och samarbeta.
Dessa ledarskapsdagar, med fokus på det personliga ledarskapet, riktar sig till dig som är AT-läkare och befinner dig i början på din Närsjukvårdsplacering, ca 18 månader in i din AT-tjänst. Du kommer gå kursen tillsammans med den grupp i vilken du anställdes. Kursen ges under tre dagar (2+1) och fokus ligger på att leda sig själv och att utveckla förmågan att samverka och samarbeta med andra.
Ledarskap B ges under tre dagar och gäller SOSFS 2015:8 delmål a1, HSLF-FS 2021:8 delmål a5 och BT10.
ST-läkaren bör vara på den senare delen av sin utbildning för att bäst tillgodogöra sig kursens innehåll.
Ledarskap B ges under fem dagar och gäller SOSFS 2015:8 delmål a1 (förutom moment 4 och 6), HSLF-FS 2021:8 STa5 samt delmål BT4 och BT10
Ledarskap B ges under tre dagar och gäller SOSFS 2015:8 delmål a1 (förutom moment 4 och 6), HSLF-FS 2021:8 STa5, HSLF-FS 2021:8 delmål BT4 och BT10.
Introduktion till Likabehandling syftar till att inspirera dig som medarbetare till ett professionellt och inkluderande bemötande såväl internt som externt för att skapa ett jämställt och jämlikt Halland.
Samverkansdag för personal som arbetar med barn och unga i Varberg. Samarbete mellan Region Halland och Varbergs kommun.
Stäm av med din chef innan du anmäler dig!
Utbildning i loggfunktioner i VAS.
Riktar sig till dig som håller mottagnings e-tjänster uppdaterade har rollen; Lokal administratör
Aktuella nyheter, metodutveckling och forskning inom barnhälsovård. Utbildningen riktar sig till BVC-personal.
Klassrumsutbildning dag 1 av 2.
Klassrumsutbildning dag 2 av 2.
Delmål: SOSFS 2015:8 - b3 / HSLF-FS 2021:8 - STc3 Utbildningen täcker basal farmakokinetik och anpassad behandling, uppföljning och utvärdering av läkemedelsbehandling. Även olika aktörers roll kring läkemedelshantering samt ekonomiska och miljömässiga aspekter på läkemedelsanvändning beskrivs.
En föreläsning på temat osteoporos. Föreläsningen spelas in, och kan även ses i efterhand.
Deltagaren arbetar i grupper där de ser produkter som finns avtalade inom inkontinens. Genom ett aktivt deltagande sker möjlighet till erfarenhetsutbyte. Utbildningen bygger på att deltagaren är aktiv i sitt lärande. Detta är inte är en traditionell lärarledd utbildning.
Dako visar appar och programvaror för läs- och skrivsvårigheter.
Information om statistik i Medrave samt information om BHVQ.
Drop-in frågestund med möjlighet att ställa frågor om MittVaccin under pågående vaccinationskampanj.
Utbildning för användare som har uppdrag att kunna hantera tidboksinställningar och lägga upp bokningsbara tider för vaccinationer på enheten.
Utbildningen riktar sig till alla användare som ska arbeta i MittVaccin.
Utbildning i MittVaccin för enheter på Hallands sjukhus, Vårdvalet och kommunala verksamheter.
Utbildningen erbjuder deltagarna att på ett pedagogiskt sätt repetera och fördjupa sina kunskaper i MI, Motiverande samtal, för att kunna tillämpa metodiken i sitt arbete.
Utbildningen erbjuder deltagarna att på ett pedagogiskt sätt ta del av de grundläggande principerna och verktygen i MI.
National Early Warning Score
Utbildningen ger möjlighet att reflektera över normer kring kön och sexualitet och vilken betydelse detta kan ha för arbetet.
Utbildningen syftar till att ge kunskap på grundläggande nivå gällande nutritionsbehandling, för att förebygga och behandla undernäring.
Våra leverantörer visar vilka produkter som är förskrivningsbara inom arbetsstolar, ståarbetsstolar och modulära sittsystem från och med 2025-04-01.
Våra leverantörer visar våra produkter på sängavtalet som vi har i sortiment efter avtalsstart 1 maj 2025.
Digital utbildning för Vårdsystemet Obstetrix, förlossningsdel.
Ordinationsrätt för allmänsjuksköterskor för vaccination av covid-19, influensa och pneumokocker.
Delmål: SOSFS 2015:8 - b5 ”Palliativ vård i livets slutskede” (för internmedicin även c5) / HSLS-FS 2021:8 - STb4 Kursen syftar till att svara upp mot delmål ”Palliativ vård i livets slutskede”
Utbildning väder sig till dig som vill ha mer kunskap om Pascal ordinationsverktyg.
Grundläggande utbildning i rengöring och desinfektion av vårdnära ytor. Riktar sig till medarbetare inom vård och omsorg som arbetar med patientnära städning #Vårdhygien
Madrasser i nytt sortiment visas på Hjälpmedelscentrum för att ni ska få kännedom om de nya madrasserna och de olika hälskydden.
Utbildningen riktar sig till sommarvikarier på vårdcentralslabratorium. Genomgång av vad som är viktigt att tänka på i samband med blodprovstagning, stickskydd, handhavande av de vanligast förekommande anlysinstrumenten samt kvalitetssäkring av dessa.
Syftet med utbildningen är att öka den enskilda individens mentala förberedelse inför händelser med Pågående Dödligt Våld (PDV).
Grundutbildning i RAKEL, kommunikation och handhavande.
Utbildning i rehabiliteringskoordinering från SKR om hur verksamheter på bästa sätt kan stödja patienter i sjukskrivnings och rehabiliteringsprocessen.
Regionövergripande generell introduktion till Rådgivningsstödet webb – RGS Webb.
Verksamhetsspecifik fördjupning i Rådgivningsstödet webb – RGS Webb.
Så använder du Samarbetsärenden i Platina för lagring av dokument som inte får lagras i Teams, OneDrive eller SharePoint.
Lär dig mer om samordnad individuell plan (SIP), hur ett SIP-möte kan gå till och om vilka möjligheter en SIP kan ge.
Utbildningen vänder sig till personal som i sitt arbete kan möta barn eller vuxna som befinner sig i en utsatt livssituation.
Webbutbildningen ”Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter” erbjuder grundläggande kunskaper om SRHR, ur ett livscykelperspektiv. Den visar också att SRHR är en del av vår allmänna hälsa.
Delmål: SOSFS 2015:8 - b2 / HSLF-FS 2021:8 - STb2 Kursen ska ge ST-läkaren kunskap om levnadsvanors betydelse för hälsan och hur patienter kan vägledas i frågor om levnadsvanor i syfte att förebygga och behandla sjukdom som grundar sig i en eller flera levnadsvanor.
Södra Regionvårdsnämnden utbildar klassificerare i egen regi i Södra sjukvårdsregionen. Två parallella utbildningar kommer att erbjudas under våren 2025, en på tisdagar och en på torsdagar.
Södra Regionvårdsnämnden utbildar klassificerare i egen regi i Södra sjukvårdsregionen.
Folkhälsomyndigheten har tillsammans med Smittskydd Stockholm tagit fram en nationell webbutbildning i smittspårningens grunder. Utbildningen är en del i ledet att utbilda nya smittspårare i regionerna.
Nya förskrivare av hjälpmedel ska gå denna utbildningför att behålla rätten att förskriva hjälpmedel.
Språkombud är medarbetare med uppdrag att stödja kollegor när det gäller språkutveckling. Språkombuden arbetar med stöd av chefen för att göra hela arbetsplatsen språkutvecklande och för en bättre kommunikation. Det kan både handla om att stödja dem som har ett annat modersmål än svenska och att hjälpa kollegor i frågor om vardaglig språkanvändning. Som språkombud passar den som är nyfiken på språk och kommunikation, och som vill och vågar tala inför kollegor och chefer. Språkombud kan ha svenska som modersmål eller som andraspråk, och behöver behärska svenska språket väl.
Standardiserade vårdförlopp (SVF) är ett nationellt arbetssätt som ska minska onödig väntan och ovisshet för patienten.
Den här utbildningen innehåller 16 kortare instruktionsfilmer som beskriver hur du praktiskt gör i ditt uppdrag som koordinator.
Teoretisk strålskyddsutbildning för mammografipersonal.
Utbildning i strålningsfysik, strålskydd och berättigandebedömning av röntgenundersökning för dig som är remittent.
Som utbildningsansvarig har Du en viktig roll i att stödja, kvalitetssäkra och inspirera framtida kollegor i läkaryrket. Denna dag är en introduktion för studierektorer, klinikstudierektorer, chefer och klinikansvariga till uppdraget som utbildningsansvarig.
Utbildningen ger tips på inställningar i iPad för att kunna använda styrsätt.
Visning av styrsätt och genomgång av nyheter i sortimentet. Kanske har du frågor kring en viss brukare eller en problemställning som du vill diskutera, eller är du bara nyfiken på hur man kan anpassa tekniken till människan?
Suicidprevention i Svensk Sjukvård (SPiSS) är en webbaserad utbildning som ger ökad kunskap för att minska antal självmord och självmordsförsök. Utbildningen är framtagen av Region Skåne.
Dako visar programvaror och kommunikationsapparater för symbolkommunikation.
Fortsättningsutbildning för handläggare som har inloggningsuppgifter och som arbetar i TeleQ-kö, som administreras och hanteras av Region Halland Servicedesk Telefoni.
Grundläggande utbildning för nya handläggare som har tilldelats inloggningsuppgifter och som arbetar i TeleQ-kö, som administreras och hanteras av Region Halland Servicedesk Telefoni.
Delmål: HSLF-FS 2021:8 - BT17 samt del av delmål BT1 och BT8. Gäller endast BT-läkare.
En heldag med föreläsningar om smärta och palliation. Behandlingsstrategier av olika typer av smärta samt hur vi hjälper personer med misstänkt eller etablerat läkemedelsmissbruk.
Delmål: HSLF-FS 2021:8 - BT12 samt del av delmål BT1 och BT8 - Gäller endast BT
Temadagen belyser ämnet genom föreläsningar med utgångspunkt från målgruppens arbete, exempelvis inom akutsjukvård.
Du går denna dag en gång under din AT-/BT-tid. GLÖM INTE BEGÄRA LEDIGT HELDAG + KVÄLL FRÅN DIN KLINIK!
Det ingår en handbok "Våld i nära relationer" i utbildningen. Delas ut på plats.
Dako visar appar och samtalsapparater för textkommunikation.
Fördjupande utbildning om trycksår och fuktskador med Madeleine Stenius, engagerad i nationella som internationella expertråd om svårläkta sår, samt i styrgrupp RiksSår.
Utbildningen Oönskad sexualitet och prevention av sexuellt våld riktar sig till personal inom primärvården och psykiatrin. Bakom utbildningen står mottagningen ANOVA på Karolinska Universitetssjukhuset i samverkan med Karolinska Institutet.
Grundläggande kunskaper om kvarliggande kateter- KAD, Ren Intermittent Kateterisering- RIK. Indikationer, utprovning, material, storlekar, vägledning och råd. Utbildningen är uppdelad i 3 delar.
Smittskydd Halland och Närsjukvården ger en aktuell lägesbild, informerar om säsongssmittor och vaccination inför höstens vaccinationskampanj mot influensa och covid-19.
Information om Datateket och för vem det är till för.
Fysisk aktivitet på recept.
Riktad utbildning för dig som ska arbeta inom öppenvård men inte med lab-funktionen eller NCS-läkemedelsmodulen. Genomgång av VAS Journalsystem.
Utbildning för dig som läkare som ska arbeta i heldygnsvård. Genomgång av VAS Journalsystem och NCS Läkemedelsmodul.
Utbildning för dig som läkare som ska arbeta i öppenvård. Genomgång av VAS Journalsystem och NCS Läkemedelsmodul.
Riktad utbildning för dig som sjuksköterska som ska arbeta inom slutenvård. Genomgång av VAS Journalsystem och NCS Läkemedelsmodul.
Riktad utbildning för dig som sjuksköterska/distriktssköterska/barnmorskor/undersköterska som ska arbeta inom öppenvård. Genomgång av VAS Journalsystem och NCS Läkemedelsmodul.
Riktad utbildning för dig som undersköterska som ska arbeta inom heldygnsvård. Genomgång av VAS Journalsystem och NCS Läkemedelsmodul.
Riktad utbildning för dig som medicinsk sekreterare. Genomgång av VAS Journalsystem samt registrering av mätvärden i NCS.
Välkomna att träna venös blodprovstagning på Kliniskt TräningsCentrum, KTC. KTC erbjuder en lugn miljö och träning på attrapper.
Alla berörda verksamheter är välkomna.
OBS! Utbildningen ska inte förväxlas med Venprovtagning - digital och klinisk utbildning.
Utbildningen handlar om den anmälningsskyldighet man har vid oro för barn som far illa.
Webbutbildning om våld i nära relationer.
Genom reflektioner och workshops förankras kunskap om våld i nära relationer med förståelse för varför alla hälso- och sjukvårdsverksamheter behöver uppmärksamma vårdtagare som bevittnat eller upplevt våld under sin uppväxt, varit utsatta för våld av en närstående eller själva utsatt närstående för våld.
Exempel och diskussionsfrågor anpassas efter din verksamhet och vilka vårdtagare ni träffar.
Grundläggande utbildning för handledare som tar emot elever på APL från Vård- och omsorgsutbildningar på gymnasial nivå. Utbildningen är på två dagar.
Utbildningen är en fördjupning för handledare som gått Handledarutbildning Steg 1 och tar emot studenter från Vård-och omsorgsutbildningar på APL. Utbildningen är på en dag.
Digital grundutbildning i vårdhygien.
Grundläggande utbildning om vårdrelaterade infektioner och hur de kan förebyggas och förhindras. Riktar sig till dig som arbetar inom vård och omsorg i Halland. #Vårdhygien
Riktar sig till dig som hanterar/besvarar invånarärenden till mottagningen, som har rollen; Ärendehanterare
Riktar sig till dig som tar emot invånarärenden till mottagningen och fördelar dessa, som har rollen; Ärendemottagare