Utbildningen syftar till att ge en grundläggande och praktisk förståelse för forskningsprocessens alla faser, från idéutveckling och litteratursökning till projektplanering, dataanalys och resultatdiskussion.
Efter genomförd utbildning ska deltagaren:
Kursen är forskningsförberedande och kan ingå i en masterexamen, ge behörighet till forskarutbildning samt delvis tillgodoräknas inom forskarutbildning.
Allmän forskningsmetodik (4,5 hp) Denna del täcker vetenskapsteori, forskningsetik, bibliotekskunskap och litteratursökning. Målet är att skapa en skriftlig projektplan. Examination sker genom att försvara egen projektplan och opponera på en annan deltagares projektplan.
Speciell forskningsmetodik (10,5 hp) Här ingår biostatistik, epidemiologi, enkät- och intervjumetodik samt kvalitativ metodik. Examination sker genom ett skriftligt prov.
Projektarbete (15 hp) Kursdeltagaren genomför ett eget projektarbete under handledning. Examination sker genom försvar av det egna arbetet och opposition på en annan deltagares arbete under ett slutseminarium.
Inga träffar